Kefir 400ml
egg 1 st
Raps/olje 30ml
mel 400gr
salt 1 t.s
sukker 1 s.s
bakepulver 1.t.s.
Blande alle ingredienser og røre de godt. La deigen ligge cirka 20-30 minutter. Må dekkes med håndkle eller med folie.
Fylle kan være:
* stekt kjøttdeig med krydder,salt og pepper, litt smør.
* kokt egg med litt smør, gressløk og salt, pepper.
* stekt kål med krydder, gulrot og løk.
* kokt potet med salt og pepper ( kan blande litt krydder)
Etter 30 minutter må du skjære deigen til kuler. Rull kulene til sirkel, legg fyllet i midten og klyp kantene sammen. Deigen og pirogi må dekkes slik at de ikke tørkes. Hell olje i pannen slik at den dekker bunnen med 7-10cm. Stek pirogi på svak varme på begge sider til de er gyldenbrune. Legg pirogi på et papirhåndle for å bli kvitt resten av olje.
Velbekomme og god appetitt!
Hei.
Ser ut strålende. Mmmm
Takk!